Warning: Creating default object from empty value in /home/u/u1129817/www/wp-content/themes/inspire/functions/admin-hooks.php on line 160

Linkbygging

Det viktigste enkeltfaktoren for en god plassering i søkemotorene er linker som peker mot nettstedet ditt. Denne siden er for deg som vil få en forståelse av hvordan eksterne linker påvirker din rangering i søkemotorene, og for deg som vil utforske nye metoder for å bygge linker til nettstedet ditt.

Lenke er den korrekte betegnelsen på norsk, men de fleste webmastere bruker det engelske ordet link, eller den fornorskede flertallsversjonen; linker.

En link er en klikkbar tekstfrase som peker mot en annen destinasjon (side) på internett. Man kan både ha linker som peker til andre sider på sitt eget nettsted (interne) og linker som peker til andre domener/nettsteder (eksterne). Når man vil forbedre sitt nettsteds rangering i søkemotorer er det altså viktig at eksterne nettsteder linker til oss.

Denne siden har ambisjoner om å bli den største samlingen av tips til linkbygging som finnes i Norge. Dersom du har tid, men ikke så mye penger, bør denne siden gi deg mer enn nok verktøy for å få dine nettsteder til toppen av søkemotorene.

La oss komme igang.

Artikkelmarkedsføring

Det finnes tusenvis av nettsteder som lar webmastere legge inn en artikkel der det er lov å inkludere linker i teksten. Vanligvis er ikke disse linkene av det mest verdifulle slaget, men mange rapporterer at de har fått god hjelp av artikkelmarkedsføring og enkelte linkbyggere sverger mer eller mindre kun til denne metoden.

Et eksempel på en side hvor du kan legge inn en artikkel gratis er Ezinearticles.com og slike sider finnes det utallige av.

Det finnes også verktøy som automatiserer prosessen med å sende inn artikler til slike databaser og det er disse verktøyene som de virkelige artikkelmarkedsføringetusiastene (pheeew) bruker. Du kan lese mer om dette og få tips til programmer i vår guide til artikkelmarkedsføring.

Bloggkommentarer

Veldig mange blogger lar deg legge igjen en kommentar og diskutere hvert enkelt innlegg. I de fleste tilfeller får man også muligheten til å oppgi nettstedet sitt og dermed få med en link på kjøpet. Dette er helt gratis og en fin mulighet til å generere både trafikk og en ny link til nettstedet ditt.

NB! Pass på å lese bloggposten du kommenterer på og kom med en vettug kommentar. Dersom du “spammer” en blogg vil din kommentar sannsynligvis bli slettet ganske fort, om den i det hele tatt kommer igjennom nåløyet til moderatoren.

Enkelte blogger har også en “toppkommentator” funksjon som gir de mest ivrige kommentatorene en link på et prominent plass på nettstedet. Et eksempel på dette er